A részvétel ingyenes!

2020.08.19. 07:43

Csillagászat lesz Nyíregyházán!

A bátorligeti Gemini Csillagász Egyesület 2020. Augusztus 20-án a Bujtosi Városligetben, a szigeten rendezi meg a nyíregyházi csillagászati bemutatóját!

Forrás: illusztráció / shutterstock

19:30-tól egészen 23:00- íg várják az érdeklődőket a csillagászok, akik nagyon jó kedvvel és sok érdekességgel készülnek:

- Egyébként, aki ismer minket az tudja, hogy lökjük a láncot – imádunk jókedvűek lenni, és jókedvűvé tenni mindenkit, aki a programjainkon részt vesz. Számos érdekesség van az égbolton, melyet szeretnénk egy kicsit közelebb hozni a helyieknek. Ugyanakkor ígérni tudom, hogy mindenki mosollyal, és elegedettséggel fog hazatérni otthonába – nyilatkozta Alesenszki Roland, az Egyesület Elnöke.

Az égen csodásan lesz látható a Jupiter, Szaturnusz, majd később a Mars, és az ősz hírnöke, az Androméda Galaxis.

A részvétel TELJESEN INGYENES!

De lesz egy Tiszteletdoboz, amibe az Egyesületet lehet támogatni, hogy többször tudjanak eljönni és elhozni a csillagászat szeretetét – de ez nem feltétel.

Az Elnök kitért arra is, hogy jelentős esély van egy átkonvertálódásra vagy arra, hogy egy helyi csoportot is létrehoznak az Egyesülettel, aminek a neve : Bátorligeti – Gemini Csillagász Egyesület, Nyíregyházi csoportja lenne.

Aki nagyon szereti a csillagászatot, részt venne a programokon vagy csak érdekli a világűr, az egyesületbe ezen az estén lehet jelentkezni, regisztrálni is, amely 2.000 Ft/Fő/év.

-Nagy esély van arra, hogy Nyíregyházát átöleljük, hiszen csodás város, és mégis minimális a csillagászati mozgalom sőt- nincs is. A közeljövőben előadásokat és akár táborokat is szervezünk. Mindenképp számítunk mindenkire aki szeretne távcsőbe nézni sőt, akinek van távcsöve hozza el, segítünk mindenben. Minden kérdésre választ adunk.

Borús idő esetén pénteken ugyanekkor, ugyanitt kerül megrendezésre a program – de úgy néz ki, derült idő lesz.

- Gemini Csillagász Egyesület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában