Tortuga

2020.08.14. 09:14

Huligánok közé keveredtek

A több hónapos koncertelvonás után bulis hetek elé néz a Tortuga.

A júliusi koncert után a Tortuga hamarosan visszatér a Barba Negrába

Fotó: Hajzer Anni archívuma

Hosszú kényszerpihenő után újra közönség elé állhat a Tortuga. A nyíregyházi zenekar számára a legrosszabbkor jött a járvány, hiszen A Dalban elért sikereket a nyári koncertszezonban kamatoztathatta volna igazán. Bár a fesztiválok elmaradnak, a fiatal zenészek nem várt lehetőséghez jutottak: a Hooligans előzenekaraként ötállomásos turnéra indulnak.

– Már mindannyiunknak nagyon hiányzik a színpad, úgyhogy szinte euforikus állapotba kerültünk – árulta el lapunk érdeklődésére Kerle Ákos, a zenekar dobosa.

A nyíregyházi srácok a járvány miatt tavaly december óta mindössze egyszer állhattak színpadra, július 4-én a budapesti Barba Negra Trackben az Aurora előzenekaraként rúgták ki a ház oldalát.

Persze a próbákkal és a dalszerzéssel nem álltak le, olyannyira, hogy az elmúlt hónapokban három új dalt rögzítettek, melyekkel hamarosan a rajongók is megismerkedhetnek.

Hozzák az új nótákat is

– Ötállomásos turnéra indulunk a Hooligansszel! – újságolta el a nagy hírt Kerle Ákos.

– Visszatérünk az utolsó fellépésünk helyszínére, ugyanis augusztus 16-án a Barba Negrában zenélünk. A bulira minden jegy elkelt, telt ház előtt játszunk majd, szóval rendesen odatesszük magunkat. A következő állomás 21-én az egri Szépasszonyvölgy, majd 28-án a kecskeméti Ápoló Klub, 30-án a sárospataki Újbástya, végül pedig szeptember 26-án a békéscsabai kolbászfesztivál – sorolta készségesen a dátumokat és a helyszíneket a banda dobosa. A koncertsorozat a Törnek az ablakok nevet kapta, ami ­egyúttal a hamarosan megjelenő új számuk címe.

Jó hír, hogy a nyíregyházi Tortuga-fanokról sem feledkezett meg a zenekar: augusztus 22-én, szombaton 19.30-tól a VIDOR Fesztivál vendégeként a Vidor-kertben lépnek színpadra. Az önálló nagykoncert teljesen felvillanyozta a fiúkat, alig várják, hogy itthon játszhassanak. A már ismert dalok mellett a három új nótát is elhozzák a „hazai” közönségnek. A szomszédvári rockerek szintén fényezhetik a táncos cipőjüket, hiszen a banda szeptember 4-én az Aurorával közösen veszi be a debreceni Roncsbárt.

– Amikor kiderült, hogy elmaradnak a fesztiválok, eléggé letörtünk, mert A Dalban elért sikereket a nyári szezonban kamatoztathattuk volna igazán.

Aztán jött a lehetőség, hogy a Hooligansszel játsszunk. Hát hogy a viharba’ mondtunk volna nemet?!

– Már mindannyiunknak nagyon hiányzik a színpad, úgyhogy szinte euforikus állapotba kerültünk – vallotta be a zenész, s megjegyezte: az sem lehetetlen, hogy ősszel folytatják a közös koncertezést.

Csúszik az új lemez

– A karanténidőszak alatt íródott dalokat már stúdióban felvettük, úgy tervezzük, hogy mindháromhoz klipet forgatunk. A hangsúly ezúttal is a minőségen lesz. Az első még nyár végén, ősz elején kijön, a másodikat és a harmadikat pedig fokozatosan csepegtetjük majd el – jelezte Ákos, aki kérdésünkre elmondta: a fellépések hiányát ők is megérezték, ugyanis a koncertek bevételéből finanszírozták volna az új lemezük munkálatait. Bár a dalok készülnek, egyelőre a fiókban pihennek. Emiatt az új korong megjelenése is csúszik.

– Volt időnk gondolkodni a pandémia alatt, és rájöttünk, hogy hiába fektetünk százezreket a stúdiózásba és a forgatásba, ha nem jut el az emberekhez. Ezért most ráfekszünk a marketingre, szeretnénk minél nagyobb nézettséget elérni úgy a közösségi oldalainkon, mint a videó- és zenemegosztókon. Közben melózunk, hogy ne kopjon fel teljesen az állunk, Ábel meg az államvizsgájára készül. Ránk fér tehát a feltöltődés, erre pedig a színpad a legalkalmasabb terep.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában