Vuk Lőtér

2020.08.06. 09:58

Korongon gyakorolják a célzást

Szedlár László fontosnak tartja, hogy a vadászok ne az élő vadakon tanuljanak meg lőni. 

Egyszerre akár húszan is versenyezhetnek

Forrás: M. Magyar László

Ezt a nevet mostanában tanulgatják a koronglövészet hívei, ugyanis pár hónapja várja a sportlövészet szerelmeseit a Felsősimán megépített lőtér. A Vadászkamara megyei szervezete már itt rendezte meg az idei Milotay Gábor Emlékversenyt. Míg a versenyzők biztos kézzel és éles szemmel egymás után szedték le a repülő korongokat, a létesítmény tulajdonosával, Szedlár Lászlóval arról beszélgettünk, hogyan is született meg a lőtér ötlete.

Tapasztalatszerzés külföldön

– A megyében nincs egy olyan színvonalas pálya, ami a vadászokat össze tudná fogni. Fontos ugyanis, hogy a vadászok ne az élő vadakon tanuljanak meg célozni és lőni, hanem a korongokon, hiszen azoknak nem fáj. Ez adta az ötletet a pályához, amit három év alatt sikerült megvalósítani – elevenítette fel az előzményeket a házigazda, aki 1974 óta tagja a vadászok nagy társadalmának. – Sportlövőként bejártam hazánkat és a környező országokat, voltam többek között Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában, Lengyelországban, így aztán nagyon sok tapasztalatot szereztem, hogy milyennek is kell lennie egy jó lőtérnek. Nem mondom, hogy sikerült mindent maximálisan megvalósítanunk, ha osztályoznom kellene a pályát, a tíz pontból olyan 7-8 pontosra értékelném. A lőtér megépítésében nem is annyira a pénz számított, hanem a rengeteg munka. Elültettünk például ezerötszáznál több fát, megépítettük a kerítést. Bízom abban, hogy sok megyei és országos rendezvénynek lesz majd színhelye a Vuk Lőtér.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában