Összetartó közösség

2020.08.19. 10:21

Összejöveteleik tartalmasan telnek

A látássérülteket tömörítő klub 1996-ban alakult, nemrég ünnepelték évfordulójukat.

A legutóbbi találkozáskor a klub vendége volt a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke, Nemes-Nagy Tünde is (az első sorban balról a negyedik)

Forrás: DEMÉNÉ SZONDI ANIKÓ ARCHÍVUMA

Megalakulásának huszonnegyedik évfordulóját ünnepelte nemrégiben az Óda a Fényhez Látássérültek Mátészalkai Klubja. Tagjai kéthetente csütörtökönként 13 órától tartják foglalkozásaikat a helyi kulturális központban.

– Az egykori Holdsugár Nyugdíjas Klub vezetője, Kállai Menyhért és felesége, Irénke segítségével toboroztuk a tagságot és hívtuk össze egy teadélutánra, ahol elhatároztuk, hogy alapítunk egy látássérülteket tömörítő klubot – nyúlt vissza a kezdetekhez Deméné Szondi Anikó. A csoport vezetője hozzátette: már az első esztendőktől rendkívül népszerű a klub.

Összetartó közösség

– Együtt kirándulunk, farsangi batyus bulikat, nőnapot, anyák és apák napját rendezünk, minden évben megünnepeljük az évfordulónkat – ebben még az idei vírushelyzet sem tudott megakadályozni minket. Félévente köszöntjük név- és születésnaposainkat, séta közben fagylaltozunk. A programjaink között minden évben szerepel egy olyan délután, amikor a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének munkatársai is ellátogatnak hozzánk.

– A fehér bot nemzetközi napjára többször szerveztünk irodalmi műsorokat látássérült vendég előadókkal, csoportokkal, tartunk szemléletformáló foglalkozásokat diákoknak, de soha nem maradhat el sem a klubkarácsony, sem pedig közös évbúcsúztató – sorolta Deméné Szondi Anikó, s megjegyezte: közösségük nyitott, várják sorstársaikat, kísérőjüket és az önkéntes segítőket is összejöveteleikre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában