Nyírbogát, Nyírbátor

2020.08.27. 12:03

Születésnapot ünnepel a vadásztársaság

Prokob János

Fotó: MML

Az egyik legidősebb vadásztársaság megyénkben a Báthori István Vadásztársaság, ami a II. világháború befejezése után, 1945. szeptember 1-jén alakult Nyírbátorban akkor még Nimród Vadásztársaság néven. A civil szervezetet létrehozó földművesek, kisiparosok, értelmiségiek, állami alkalmazottak fontosnak tartották, hogy szervezett formában újrainduljon a tudatos vadgazdálkodás is a háború sújtotta országban.

Megalapításának jubileumi, hetvenötödik évfordulóját szeptember 4-én, pénteken 15 órakor ünnepli a Báthory István Vadásztársaság a Korhányi vadászháznál.

Prokob János | Fotó: MML

A vadászkürt hangjai után Prokob János elnök köszönti a vendégeket és felidézi az elmúlt évtizedek nem könnyű, de eredményes munkáját, megemlékezve a szorgalmas elődökről.

A háromnegyed évszázados múltat emléktábla is megidézi majd, amit dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és ifj. Plavecz János, a megyei vadászkamara elnöke leplez le. Az emléktáblát megáldja Terdik Mihály görögkatolikus parókus, majd a vendégek megismerkedhetnek azzal a könyvvel, ami a vadásztársaság hetvenötödik születésnapja alkalmából készült.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában