Mátészalka

2020.08.04. 14:48

Tisztújítást tartottak a pálinkalovagok

Párlatversenyét megtartja, nyilvános szerepléseit felfüggeszti ez évre a tarpai székhelyű egyesület.

A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend frissen megválasztott elnöke, Cservenyák László székfoglaló beszédét mondja

Fotó: Galambos Béla

Tisztújító közgyűlést tartott a múlt héten a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend. A tarpai székhelyű, közhasznú egyesület tagságát ezúttal Mátészalkára, a Szatmári Múzeumba hívta össze az ötéves megbízatását idén kitöltő elnök, Galambos Béla. A pálinkalovagok meghallgatva a februárban megalakult jelölőbizottság vezetője, dr. Páll István előterjesztését, nyílt szavazással választották meg az egyesület következő öt évére szóló elnökségét.

A néhány hetet igénybe vevő bírósági bejegyzési procedúrát követően mostantól a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend új elnök-nagymestere dr. Cservenyák László, a kéttagú elnökséget pedig Csobolya Attila és Danó Sándor képviselik.

A lovagrend közgyűlése a Covid–19 vírus okozta járványhelyzet miatt úgy döntött, hogy ebben az évben felfüggesztette nyilvános szerepléseit. Nem tartja meg a hagyományos Új Pálinka Ünnepét, így új lovagot sem avat az idei Szatmár-Beregi Szilvanapon.

Megtartja viszont a lovagrend idei párlatversenyét, amelynek feltételeiről augusztus végén tájékoztatják majd az elkötelezett párlatfőző, -főzető érdeklődőket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában