2020.08.27. 09:17
Új őrület a szabolcsi háziasszony csoportjából: itt a tekert lángos!
Bizony rafkós étel a magyar lángos: bár az elkészítése egyszerűnek tűnik, de azért nem mindig sikerül. Most megjelent a legújabb verzió: isteni finom és elronthatatlan!
Forrás: Vali hagyományos konyhája, Facebook
Nemrégiben a közkedvelt szabolcsi háziasszony, Boros Vali közösségi oldalán feltűnt egy új lángos recept és csak úgy lelkendezett minden háziasszony, aki kipróbálta. Íme a tekert lángos!
Hozzávalók:
70 dkg sima liszt
2 dkg élesztő
½ mokkás kanál szódabikarbóna
kb 5-6 deci tej
1 nagyobb krumpli megfőzve
5 dkg zsír
2 kávéskanál só
olaj vagy zsír a kisütéshez
Elkészítés:
Kevés cukrozott tejben futtassuk fel az élesztőt, öntsük hozzá a sóval, a szódabikarbónával és a főtt, lereszelt krumplival elkevert liszthez. Langyos tejjel dagasszunk egy picit gyengébb tésztát és hagyjuk megkelni. Ha megkelt a tészta, öntsük ki lisztezett deszkára, gyúrjuk át és várjunk 20 percet, hogy ismét megkeljen, majd nyújtsuk ki tégla alakúra kb. másfél ujjnyi vastagra. Kenjük meg a tésztát vékonyan olvasztott zsírral és tekerjük össze, mint a rétest. Vágjuk fel kb. 2 cm-es szeletekre, majd ezeket lefektetve lisztezett deszkán újabb 15 percig kelesztjük. Forrósítsuk fel az olajat vagy zsírt és egyenként süssük ki a lángosokat. Széttekerve is könnyen ehető! Elronthatatlan!
3 tipp, hogy tökéletes legyen
Forrás: ripost.hu