Téren-nyáron!

2020.08.05. 19:06

Videó: Igazi rockzene a főtéren

A Téren-nyáron koncertsorozat színpadán kedden este a RealMen csapott a húrok közé.

Fotó: Ungi Lajos

A Hobo Blues Band, a Pokolgép, a Bikini, a P. Mobil, a Takcsapda és a Zorall legnagyobb rock himnuszai zengtek a belvárosban, a kemény dallamokat a RealMen szolgáltatta a Városalapító atyák szobra mellett.

– Hat évvel ezelőtt alakultunk, és öten vagyunk az együttesben – mondta el lapunknak Iszály Gábor, a banda gitárosa. – Bár többször is voltak tagcserék, most szinte az eredeti felállásban játszunk, hiszen időközben többen visszatértek a zenekarba.

A repertoárunkba igyekszünk hasonló stílusirányzatból beválogatni a kedvenceinket, ami nem egyszerű feladat, hiszen a zenei ízlésünk nem teljesen azonos. Végül sikerült megtalálni a sok halmaz közös metszetét, és összeállítani egy ütős műsort azokból a dalokból, melyeket mindannyian szeretünk.

Több lábon állnak

Iszály Gábor arról is mesélt, hogy az elmúlt pandémiás időszak szerencsére nem érintette a súlyosan a RealMen tagjait, hiszen nem ebből élnek, mindannyian hobbizenészek. Amikor már biztonságos volt újra találkozniuk, saját próbatermükben gyűltek össze gyakorolni, de a koncertek és a kapcsolat a közönséggel nagyon hiányzott valamennyiüknek, így a jövőben szeretnének minél több fellépést vállalni.

– A banda tagjai közül többen más együttesekben is játszanak – tette hozzá a zenész. – Például én a Long Dusty Road csapatát is erősítem, akikkel egy másik műfajt képviselünk: country-zenét játszunk. A nyíregyháziak szombat este meghallgathatnak minket, hiszen este 18.30-tól a Zene Sóstón színpadán koncertezünk.

Szeretik a motorosok

A gitáros elmondása szerint a RealMen annak idején kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy motoros találkozókon zenéljenek. Azóta is gyakran fordulnak meg hasonló rendezvényeken, hiszen ezek a közösségek egész évben tartanak nyilvános és privát összejöveteleket egyaránt, és nagyon szeretik azt a stílust, melyet a banda képvisel.

A Téren-nyáron koncertsorozata a héten folyatódik: pénteken este héttől újra a keményebb műfajok szerelmeseinek kedvez a rendezvény, hiszen az In Rock együttes áll majd színpadra.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában