HNPI

2020.08.17. 16:19

Virágtúra Márokpapiban

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság következő túrája a főszereplő kornistárnics mellett a sziki kocsordról, az őszi vérfűről, valamint az ezekhez a növényekhez kötődő lepkefajokról fog szólni.

Fotó: Habarics Béla

A pénteki túra főszereplője a kornistárnics, melynek jellemző élőhelye a napjainkra egyre fogyatkozó, kiszáradó láp- és mocsárrétek, ahol égszínkék virágaival virít augusztusban.

A szakvezetéses séta során közelebbről is megismerhetik a látogatók ezt a szép növényfajt, valamint sok más érdekességet is hallhatnak a Bereg-Szatmári-sík természeti és kulturális értékeiről.

Gyülekező augusztus 21-én Márokpapi szélén, a Kossuth út végén. A 10 órakor induló túrára könnyű túracipő viseletét javasolják a szervezők, az erős napsütésre, melegre érzékenyek vizet és kalapot vagy fejkendőt is vigyenek magukkal. A körülbelül öt kilométeres távot két-három óra alatt teszik meg a túrázók. Előzetes bejelentkezés szükséges a 70/198-9731 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen. A program időjárásfüggő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában