A hónap fogása

2020.09.17. 11:06

A győztesnél családi program a horgászat

Egy ponty a sok közül

Fotó: Ladányi Sándor archívuma

Verba-tanyán fogta a Nyíregyházán élő Ladányi Sándor azt a pontyot, amellyel megnyerte a Szabolcs Online és a Kelet-Magyarország által meghirdetett A hónap fogása című játék augusztusi fordulóját.

Apáról fiúra

– Az első alkalommal horgásztam ezen a tavon a családtagjaimmal, s nem panaszkodhatunk, hiszen tizennyolc darab pontyot fogtunk. Azt találtam a legszebbnek, amelynek a fényképét beküldtem a pályázatra – mesélte érdeklődésünkre Ladányi Sándor.

– A párom, aki szintén szeret horgászni, olvasott erről a horgászvízről, s javasolta, hogy próbáljuk ki. Szerencsére a fiaimmal, a 11 éves Márkussal és a 9 éves Dzsaszpinnal is sikerült megszerettetnem ezt a szép hobbit és a természetet, így valamennyien szívesen veszünk részt ezeken a családi programokon. Több horgászvizet is kipróbáltunk már, szeretünk új vizeket felkeresni.

Egy ponty a sok közül | Fotó: Ladányi Sándor archívuma

– Természetesen Őzetanyán a bojlistavat és az öregtavat is teszteltük már, már csak azért is, mert ott dolgozom gépkezelőként. Őzetanya mellett voltunk már az Erdélyi Majorban, Nagykállóban, Vaján és az Orosi-tónál is. Horgászni az édesapám tanított meg, amikor olyan 9-10 éves lehettem, s mivel Vaján éltünk, a település melletti tó adta magát.

Az egyéni rekord

– Eddig az egyéni rekordom egy 17,5 kilogrammos tükörponty, amit Őzetanyán fogtam. Célom, hogy minél több horgászvizet megismerjünk, s a fiaim ápolják tovább a horgászhagyományokat – tette hozzá befejezésül játékunk augusztusi győztese, Ladányi Sándor.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában