Nyíregyháza

2020.09.16. 10:35

Garázsvásár a könyvtárban

A könyvrajongók több ezer kiadvány között válogathatnak.

Gyermekkönyvekből sincs hiány

Fotó: MW-archív

Harmadik alkalommal rendeznek garázsvásárt a megyei könyvtárban: szeptember 19-éig nyitvatartási időben több ezer könyv, ismeretterjesztő, szak- és szépirodalmi kiadvány, felnőtt- és gyermekirodalom, hang- és videókazetta között válogathatnak a látogatók az intézmény alagsorában.

Jelképes összegért

A központi és a fiókkönyv­tárak állományát folyamatosan frissítik, új könyveket vásárolnak, a régi, törölt, valamint a fölös és elhasználódott példányokat vásárolhatják meg a könyvrajongók egy jelképes összegért. Szinte senki nem kölcsönöz már kazettát és bakelitlemezt, így ezektől is megválik a könyvtár. A garázsvásárral a raktározási problémáik is enyhülnek, ugyanis minden évben minimum annyi dokumentumot kell leselejtezniük, amennyivel bővítik az állományukat.

A 100–200 forintos könyvek között igazi ritkaságok is lapulhatnak, így érdemes időt szánni a keresgélésre, válogatásra.

A megyei könyvtár munkatársai jelezték: a látogatók egészségének megóvása érdekében egyszerre maximum tíz érdeklődőt tudnak fogadni. A maszk és a védőkesztyű viselése kötelező.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában