túra

2020.09.06. 13:34

Két keréken a Velencei-tó környékén

A fiatalok felfedezték hazánk szép tájait, történeti értékeit.

Forrás: Csernyus Enikő archívuma

Ezen a nyáron a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola 22 diákja bekapcsolódott a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által szervezett kerékpáros vándortáborok rendszerébe.

Filmstúdió, vár, kolostor

A fiatalokat az élményekkel teli útra Csernyus Enikő és Balázsné Baraksó Éva pedagógusok kísérték el. Augusztus utolsó hetében a Velencei- tó környékén „tekeregtek” a fiatalok. Mialatt a diákok sok-sok kilométert tettek a lábukba, felejthetetlen élményeket szereztek, és remekül összekovácsolódtak.

A vándortábor szervezői, valamint a túravezető arra is törekedtek, hogy a bringázás mellett sok más program is várjon az iskola tanulóira. A nyíregyházi fiatalok ellátogattak többek között a Korda filmstúdióba, megnézték a csókakői várat és a kamalduli szerzetesek kolostorát Majkon, ellátogattak a boti kápolnába, megnézték a gánti bányamúzeumot, de volt még fagyizás és pusztabuszozás is. Gyönyörködtek a Vértes vadregényes tájaiban is. A nehezebb szakaszok ellenére jól bírták a bringázást a kisebbek is, mindenki segítette csapattársát, a sok nevetés segített feledni a fáradtságot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában