Miviana

2020.09.30. 10:00

Nem tétlenkedik a nyíregyházi dalszerző

Minya Vivien, művésznevén Miviana ebben az esztendőben alaposan beindult, már ami szóló munkásságát illeti.

Fotó: Magyar Sára Veronika

A nyíregyházi kötődésű fiatal dalszerzőt, énekest több formációból (többek között Audipoeta, Omega) is ismerheti a zenekedvelő közönség, ám népszerűségét alighanem saját YouTube csatornájának köszönheti, ahová izgalmas cover anyagokat készít. Egyik legkedveltebb feldolgozásával 245 ezer nézőt vonzott erre a platformra. A tehetséges lány nem szeretné magát egyetlen stílusba beskatulyázni, bátran kísérletezget, illetve többek között hegedűn, brácsán is játszik.

A kevert hangzásvilággal dolgozó Miviana idén nem tétlenkedett, a karantén alatt kijött a poénból készített Főbérlő című saját számával, az elmúlt hetekben pedig két újdonsággal is jelentkezett. Az előadó szerencsét próbált a Zenél az utca Odett vezetésével rendezett versenyben, amelynek eredménye az O.X.Y.G.E.N dal és az ahhoz forgott klip.

– Ez a verseny a karantén okozta kilátástalan helyzet közepén adott nekem egy közeli célt, erőt, és küzdeni akarást. Egy számomra kevésbé telített, szinte teljesen ingerszegény állapotban kellett helytállnom. Az egyetlen dolog, amit akkor éreztem, hogy fulladoztam. Az izoláció, a kötelező maszk viselés, az elszigeteltség miatt már nem kaptam levegőt. Innen jött ez az ambivalencia, a kétnyelvűség, hogy egy picit mással kísérletezzek, és így született meg az O.X.Y.G.E.N. – árulta el Miviana.

A másik friss és ropogós anyagot egy közreműködés jelenti, amit Várhelyi-vel készítettek el közösen. A Let You Away is a karantén időszakban, annak a végén született.

– A karantén alatt egy Londonban élő zenész barátom keresett meg. Eleinte csak beszélgettünk, aztán elmondta, hogy van egy gitár témája, mit szólnék hozzá, ha együtt készítenénk zenét. Szeretek inspiráló zenészekkel dolgozni, ebben az időszakban pedig még jobban örültem az ilyen alkalmaknak. Oda-vissza passzolgattuk a dalt, csiszolgattuk, aztán egyszer csak megszületett. Nagyon élveztem a közös munkát, minden akadályt jól vettünk. A forgatáson külön kihívás volt, hogy őt hogyan applikáljuk a videóba, hiszen az nem volt opció, hogy haza tudjon jönni. Hosszú, több helyszínes forgatások alatt remek barátokkal dolgoztunk együtt és ez egy örök emlék marad – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában