Lángos

2020.09.13. 10:35

Otthon is megsüthetjük

A lángosban többek között az a jó, hogy akár otthon is egyszerűen elkészíthető.

Tóth Andrásné

Fotó: Palicz István

Ki ne szeretné a sajtos-tejfölös, a fokhagymás vagy éppen a kapros lángost? Kínálják azt piacon, strandon, mozgóbüféből, a puha és finom tésztájú harapnivalóért nap mint nap sokan állnak sorba. A Máltai Szeretetszolgálat nyíregyházi csoportjának tagjai a legutóbbi szabadtéri összejövetelükön saját recept alapján, maguk sütöttek lángost. Tóth Andrásné csoportvezető örömmel osztotta meg receptjét az Ízvilág oldal olvasóival.

Tóth Andrásné
Fotó: Palicz István

Elválik a tál falától

– A szükséges hozzávalók szinte minden háztartásban megtalálhatók. Tíz darab elkészítéséhez egy kiló lisztre, egy kockacukorra, egy csomag élesztőre, fél deciliter langyos vízre vagy tejre és egy kis sóra van szükség. ­Miután összekeverjük a vizet/tejet, cukrot, élesztőt, ­hagyjuk megkelni a tésztát. Amikor felfutott, hozzátesszük a lisztet, majd a langyos, sós vízzel összedolgozzuk. Akkor lesz jó az állaga, ha könnyen elválik a tál falától. Forró olajban kisütjük, és ízlés szerint ­„díszítjük”.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában