Nyíregyháza

2020.09.11. 10:30

Találkoztak a tanító szakos hallgatók

A főiskolai diplomájuk megszerzése óta negyvenöt esztendő telt el.

A találkozó résztvevői

Fotó: Péter Istvánné archívuma

A diploma utáni 45 éves találkozóra gyűltek össze a napokban a Tiszta Forrás étteremben mindazok, akik 1975-ben Nyíregyházán a Bessenyei György Tanárképző Főiskola tanítói szakán végeztek.

Folytatták tanulmányaikat

– Sajnos, néhány csoporttársunk az elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a rendezvényen. Néma főhajtással emlékeztünk szeretett tanárainkra és azokra a társainkra, akik már nem lehetnek közöttünk. Az élettörténeteket hallgatva örömmel állapítottuk meg, hogy a főiskola befejezése után sokan folytatták még tanulmányaikat. Valamennyien szerettünk tanítani, a hivatásunknak éltünk. Sok szép élménnyel, emlékkel gazdagodva, megelégedett emberekként vonultunk nyugdíjba. Nem lettünk pályaelhagyók. Lengváry Józsefné Berta néni, Dancs Lajos és Sárdi Béla tanár urak büszkék lennének az eredményeink hallatán. Saját gyermekeinket is becsületes, ­szorgalmas, alkotó hazafiaknak neveltük – mesélte lapunknak a találkozóról Harsányiné Betti és Péter Istvánné Márti.

– A mostani találkozónkon elhatároztuk, hogy ezután évente fogunk találkozni, mert az kegyelem, hogy mi még élünk. Nagyon jó érzés volt újra látni egymást, s együtt örültünk sikere­inknek. Mindenkinek köszönjük a csodás, örömteli napot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában