Nyíregyháza

2020.09.16. 10:31

Tirpák telepesek nyomába erednek

Egész hétvégén tematikus programokkal várják a látogatókat a Sóstói Múzeumfaluban.

A skanzenben minden korosztálynak kínálnak programot

Fotó: MW-archív

Ahogy arról keddi lapunkban beszámoltunk, a kulturális örökség napja alkalmából szeptember 20-án, vasárnap 9 és 17 óra között ingyenes palotasétát tehetnek a Jósa András Múzeumban, akik előzetesen jelentkeznek a programra. A Sóstói Múzeumfaluban ugyanezen apropóból egész hétvégén a tirpák hagyományok lesznek a középpontban.

Finom kalács és gyógytea

Tirpák telepesek nyomában 3. címmel indul kerékpártúra szeptember 19-én, szombaton reggel a skanzenből, 9 órától pedig dr. Bodnár Zsuzsanna néprajzkutató vezetésével a látogatók megismerkedhetnek a múzeumfalu tirpák portájával és annak történetével.

Az érdeklődők szombaton és vasárnap 9, 11, 13 és 15 órától tematikus tárlatvezetésen vehetnek részt, emellett egész hétvégén tirpák kemencés kalácsokat és gyógyteákat kóstolhatnak. A programok mindkét nap ingyenesek, további információkat az [email protected] e-mail-címen és a 42/500-552-es telefonszámon kérhetnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában