Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.09.28. 17:22

Tiszavasváriban, Tiszalökön és Cégénydányádon is csatlakozhatunk az Európai Madármegfigyelő Napokhoz

Csatlakozz, hogy Magyarország az idén is az első három között végezzen az európai államok versenyében!

Forrás: Shutterstock

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes események sokakat csábíthatnak ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek. Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Akkor is részt vehetsz a madármegfigyelésben, ha nem akarsz szervezett túrához csatlakozni. Számláld meg a kert madarait, sétálj a közeli parkban, erdőben és juttasd el az MME-hez észlelési eredményeid, így egyéni részvételeddel is hozzájárulhatsz Magyarország sikeres részvételéhez.

Szabolcs -Szatmár-Bereg megyei programok

Tiszavasvári, Fehér-szik és halastavak

Időpont: október 3., 9 óra, program: madármegfigyelés. Találkozó: Tiszavasvári, Fehér-szik, a 36-os főút mellett, további információ: Polyák Ferenc, 30/683-2061.

Tiszalök, arborétum

Időpont: október 3-8., 8-17 óra, program: madármegfigyelés, madárgyűrűzés. További információ: Szabóné Balázs Beáta, 30/295-8056.

Cégénydányádi-park Természetvédelmi Terület

Időpont: október 3., 9 óra, program: madármegfigyelés, madárgyűrűzési bemutató, természetismereti feladatok. Találkozó a park bejáratánál (Cégénydányád, Dózsa Gy. u. 9.), további információ: 70/198-9731; [email protected].

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és az MME Szatmár-Beregi Helyi Csoport munkatársai az Európai Madármegfigyelő Napok alkalmából madárgyűrűzési bemutatóval, madárfaj- és hangfelismerő játékokkal, természetismereti logikai játékokkal, totókkal, távcsöves madármegfigyelés lehetőségével várja a kicsiket és nagyokat. A program 9-től 14 óráig tart, azonban időjárásfüggő, ugyanis szeles, viharos időben a kastélypark nem, vagy csak saját felelősségre látogatható.

Forrás: mme.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában