vadászat

2020.09.03. 12:04

Tisztelgés az elmúlt hetvenöt esztendő előtt

A 75 esztendős egyesület a megalapításának jubileumi évfordulóját szeptember 4-én, pénteken 15 órakor ünnepli a Korhányi vadászháznál.

Alig hallgattak el a fegyverek, alig fejeződött be a második világháború hazánkban, Nyírbátor lakói – köztük többek között földművesek, kisiparosok, értelmiségiek, állami alkalmazottak – fontosnak tartották, hogy szervezett formában újrainduljon a tudatos vadgazdálkodás is a háború sújtotta országban.

Az elhatározást tett követte, s 1945. szeptember 1-jén megalakult a Nimród Vadásztársaság, ami napjainkban a Báthori István Vadásztársaság nevet viseli. Ez megyénk egyik legidősebb vadásztársasága.

A 75 esztendős egyesület a megalapításának jubileumi évfordulóját szeptember 4-én, pénteken 15 órakor ünnepli a Korhányi vadászháznál. Prokob János elnök köszönti a vendégeket, az emléktáblát dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és ifj. Plavecz János, a megyei vadászkamara elnöke leplezi le.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában