100. szülinap

2020.09.01. 10:52

Versben köszönte meg

Századik születésnapját ünnepelte Kisvárdán,Mező Józsefné Gál Anna vasárnap.

Annuska néni az ünneplők körében

Fotó: Vincze Péter

A jubileumok fontosak az életünkben. Viszonyítási pontok, ilyenkor ­elmélkedhetünk arról, honnan indultunk és hová érkeztünk.

Annuska néni ünnepe

A kisvárdai Szent Péter és Pál Plébánia alsóvárosi kápolnájában vasárnap a reggeli szentmisén, mint mindig, megteltek a padsorok résztvevőkkel. A liturgiát a plébánia káplánja, Máté Péter káplán tartotta. Különlegessége volt a szertartásnak, hogy a mise végén köszöntötték a 100. születésnapját ünneplő Mező Józsefné Annuska nénit. Máté Péter káplán néhány szóban méltatta az ünnepeltet, majd a meglepetésajándékok átadása következett. Az ünnepelt versben fejezte ki háláját a sok-sok kedvességért.

Segítenek rajta

Három gyermeke közül Ilona Kisvárdán, Anna Egerben, József pedig Budapesten lakik. Rajtuk kívül öt unokája és öt dédunokája köszöntötte Annuska nénit. A családi ünnepség a hétvégén, szombaton már megvolt Kisvárdán Ilonáéknál, a Háromszéki utcában.

– Igyekszünk minden segítséget megadni édesanyámnak, aki nagyon keresztény ember, templomba jár minden vasárnap – mondta a Kisvárdán élő Ilona.

– Fontos számunkra, hogy érezze a szeretetünket. A telefonkapcsolatot napi szinten tartjuk. A testvéreim is rendszeresen telefonálnak neki. Ha édesanyám nem veszi fel a telefont, már engem hívnak, ha nekem sem veszi fel már másodszorra sem, akkor kerékpárra ülök, és rögtön letekerek hozzá a lakótelepre. Ez inkább csak az aggodalom miatt van, hiszen szerencsére édesanyánk még mindig köztünk van.

Az ünnepelt legnagyobb örömét a családja, az unokák és a dédunokák jelentik.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában