ízvilág

2020.10.11. 09:09

A birsalmasajt egy különleges őszi csemege

Eljött a birsalmaszezon: a különleges gyümölcsből készíthetünk befőttet vagy sajtot. Ez utóbbihoz kell 1,5 kiló birsalma, egy kiló befőzőcukor, egy vaníliarúd és egy citrom.

A birsalmát felkockázzuk, annyi vizet öntünk alá, hogy éppen csak ellepje, puhára főzzük, majd leszűrjük, szitán áttörjük. A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a velőt, lereszeljük a citrom héját. A pépet összekeverjük a cukorral, a vaníliavelővel és a citromhéjjal. Kevergetve főzzük kb. 45 percig, majd olajjal vékonyan megkent alufóliára simítjuk, és száradni hagyjuk 1-2 napig.

Ha megszilárdult, sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és még egy napig szárítjuk.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában