Koronavírus

2020.10.30. 12:20

A grúziai utazást törölte a járványhelyzet

Ha nincs a koronavírus-járványhelyzet, akkor szeptember első hetében Tbilisziben tartózkodhatott volna Jenei Marcell, a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 9. a osztályos diákja.

A grúz fővárosban a magyar csapat tagjaként vehetett volna részt a nemzetközi informatikaversenyen. Aligha lehettek volna nyelvi akadályai, mivel angolból már letette a középfokú C típusú nyelvvizsgát.

Nagykanizsára el tudott utazni, ahol az online Európai Junior Informatikai Diák­olimpián a második helyhez tudta hozzásegíteni a magyar együttest. A katolikus iskolák Dugonics András országos matematikaversenyét megnyerte. A Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny 8. évfolyamán nyolcadik lett, míg a Görögkatolikus Tudás­olimpia országos döntőjében ő lett az első helyezett a 7–8. évfolyamosok között.

– Az általános iskolai tanulmányait Szent László-díjasként fejezte be. Marcell lelkiismeretes, törekvő és kitartó diák. A nagyobb közösséget, iskoláját mindig szívesen képviselte a különböző rendezvényeken, megmérettetéseken – közölte Kaszásné Tóth Judit intézményvezető.

A katolikus gimnázium matematika–digitális kultúra emelt szintű képzésén folytatta a tanulmányait.

– A középiskolában azzal foglalkozhatom, ami érdekel, és amit szeretek. Olyan tanárokkal dolgozhatom tovább, akikkel már a korábbi években is sok szép eredményt tudtunk elérni. Osztályfőnököm Pacsuta Tibor matematika–informatika szakos pedagógus, a matematikát ő tanítja a csoportomban. A digitális kultúrából Dajka Miklós vezetésével sajátíthatjuk el a magas szintű ismereteket – mondta Jenei Marcell. Hozzátette, hogy neki a Zrínyi Ilona-matematikaverseny jelenti az egyik legnagyobb kihívást. A legbüszkébb az Európai Junior Informatikai Diákolimpián elért 50. helyére.

– A legnagyobb értéknek a családomat tartom, ugyanis a segítségük nélkül sokkal kevesebbet tudnék elérni.

LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában