Nyíregyháza

2020.10.26. 18:06

Aranymosók nyomában

Ismét útnak indulnak a Zöld Kerék Alapítvány túrázói.

Forrás: a Zöld Kerék Alapítvány archívuma

Tál, szita, kislapát, nagyító, csipeszek, gyűjtőzsák – ezek az aranymosás alapvető kellékei. A Zöld Kerék Alapítvány megidézi a múltat, a kincskeresés izgalmát: november 7-én az egykori lelőhelyen, Telkibányán és környékén fognak kalandozni, s abban reménykednek, hogy a gyalogtúra közben aranyat is tartalmazó ércdarabokra, folyósalakra, kvarcokra, hegyikristályra bukkannak.

Mindeközben pedig megcsodálják az őszi erdők színeit a haragoszöldtől a sötétbarnáig, valamint ismerkednek a gombákkal, gyógynövényekkel.

Két táv közül választhatnak

Akik csatlakoznak a csoporthoz, két táv és nehézségi fok közül választhatnak: a hosszabb 17 kilométeres, 450 méteres szintemelkedéssel, míg a rövidebb – ami ugyanúgy érinti a főbb látványosságokat – 10 kilométeres, 350 méteres szintemelkedéssel.

A csoport busza az Egyház utcai parkolóból indul 7 órakor, s ide érkezik vissza este nyolc körül. Jelentkezés és részletek: www.zoldkero.hu.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában