Poloska hack!

2020.10.28. 13:07

Csináld magad! Szuperbiztos poloskacsapda 120 forintból!

Igen! Lassan a mindennapi élet részévé válik az őszi poloskainvázió, de létezik egy filléres trükk, amivel hipp-hopp hatástalaníthatod őket – derült ki a Ripost cikkéből.

Forrás: MW-archív / Fehér Gábor

Senkinek nem kell bemutatni ezt a bűzös rovart, már mindenki arra vár, mikor tesz be nekik végre a hideg. Addig is csak kibírjuk valahogy, igaz? Igaz? Na nem! Szerencsére lehet védekezni a pofátlan rovarok ellen, és nem is vagyonokért: mindössze egy ásványvíz és egy elemes teamécses árába kerül – a többi hozzávaló, a szigetelőszalag és a tapétavágó pedig megtalálható a legtöbb férfi barkácskészletében.

A csapda hasonló elven működik, mint amivel a darazsakat szokták befogni; csak itt cukros-édes folyadék helyett a mécses fénye vonzza bele a poloskákat. Ha kiteszed a teraszra, reggelre bőven lesz benne fogoly. Vágd le a műanyag palack felső részét egy tapétavágóval vagy egy nagyobb ollóval, majd helyezd a mécsest a palack aljába. Ezután a levágott részről szedd le a kupakot, és szájával lefelé tedd az üvegbe.

Fotó: Ripost

Ha ezzel megvagy, rögzítsd jó erősen a palack alsó részéhez szigetelőszalaggal. A csapda úgy a leghatásosabb, ha az egészet körbetekered, hogy csak felül áradjon a fény, így garantáltan ott mennek be a poloskák az üvegbe – ahonnan kifelé már nem fogják megtalálni az utat. A foglyul ejtett rovaroktól aztán könnyen megszabadulhatsz; van, aki elengedi őket, mások a rovarirtóra esküsznek.

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában