táp­anyagdús élelmiszer

2020.10.11. 08:52

Ez a legolcsóbb fehérjeforrás

A tojás a legfenntarthatóbb módon előállítható fehérjeforrás.

Fotó: illusztráció: pixabay

Az olcsó és táp­anyagdús élelmiszereket keresik leginkább a krízisek alatt az emberek, ezt a koronavírus megjelenése is bizonyította. Mivel a rövid ellátási láncú, regionálisan megtermelt élelmiszer fenntarthatóbb, mint a külföldről hozott hasonló áru, a magyar tojás megvásárlása nem csak abban segít, hogy ne szálljanak el a tojásárak, de így a Föld megvédéséért is sokat tehetünk.

Az ár a legfontosabb tényező

A tojás a legfenntarthatóbb módon előállítható fehérjeforrás – hívja fel a figyelmet a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége a tojás világnapjára (október 9.) készített animációs kis­filmjében.

Majdnem 20 millió darab tojással ettek többet a magyarok 2019-ben 2018-hoz képest, de a koronavírus-járvány miatt az idén is érzékelhető volt a kereslet megemelkedése. A magyarok legfontosabb szempontja tojásvásárláskor az ár, de egyre többen veszik figyelembe a tojás származási helyét, viszont sokan nincsenek tisztában a tartási módok közötti különbségekkel – áll a szövetség közleményében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában