Jánd

2020.10.22. 07:33

Feltárulkozik a vadászok sok szép hagyománya

Tárt kapukkal várja a civil érdeklődőket a vadászokkal együtt az a trófeamustra, amit október 24-én Jándon a Beregi-Tisza Vadásztársaság vadászházának udvarán rendez meg a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége.

Fotó: M. Magyar László

Erre a kiállításra a vadásztársaságok az egész megyéből vihetnek olyan gímbika- és dámbika­trófeákat, amiket az idei szezonban ejtettek el. Egy ilyen kiállítás fontos állomás az erdőt-mezőt járó szakemberek számára, hiszen hű tükörképet ad a jelenlegi vadgazdálkodásról, a vadállomány egyedeinek minőségéről.

Vadászkürtös üdvözlés

A 11 órakor kezdődő rendezvényre ellátogatók megismerkedhetnek a vadászok hagyományaival is, hiszen vadászkürtös üdvözléssel kezdődik a program, s a Vásárosnaményi Férfikar elő­adásában felcsendül a Vadászhimnusz is.

Nemes hagyomány az egyházi szertartás is: a vadászokat és a trófeákat megáldja Papp Krisztián református lelkész, aki egyébként maga is hódol a vadászat szenvedélyének.

A vendégeket Támba Miklós, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének vadászmestere köszönti. A trófeamustrát megnyitja Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára. A 2020-as vadászati évet Hevesi István tájegységi fővadász értékeli, majd gondolatok hangzanak el a térség gímszarvas-gazdálkodásáról. Elismerő oklevelet vehetnek át olyan vadászok, akik kiemelkedő munkát végeztek a megye vadgazdálkodásával kapcsolatban.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában