Nyíregyháza

2020.10.12. 12:53

Főszerepben a gyerekek

A kötődő nevelés pozitívumairól egyre többet hallhatunk.

Fotó:

Kúszók-mászók, totyisok és rohangáló apróságok vették birtokba a Nyíregyházi Babaklub Geduly Henrik utcai székházát hétfő délelőtt. Nincs ebben semmi meglepő, mondhatni, épp a megfelelő helyen próbálgatták lépéseiket és hangjukat, míg a felnőttek megnyitották a klub életében tizenegyedik Nemzetközi Babahordozó Hetet.

Támogatják a civileket

– Hordozni jó – a babának és a mamának egyaránt. A kötődő nevelés pozitívumairól, a biztonságot adó, meghitt és megnyugtató összebújásról egyre többet hallani. Mai, elöregedő társadalmunkban nagyon fontos, hogy legyenek a babahordozó héthez hasonló kezdeményezések, melyek többek között a gyermekvállalásra ösztönzik a családokat. Ehhez nyújtanak segítséget programjaikkal, foglalkozásaikkal, előadásaikkal a civil szervezetek – mondta köszöntőjében Nagy Szabina önkormányzati képviselő. A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület elnöke hozzátette: a nyíregyházi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a civil szervezetekre: csak az idén 25 millió forinttal támogatják a helyi önszerveződő közösségeket.

Míg a kicsik a babahordozó hét nyitányára, a Herczku Tünde és Kozmáné Tóth Viktória vezette zeneterápiára hangoltak, a rendezvény egyik szervezőjével beszélgettünk.

Várják az apukákat is

Valcsák Viktória érdeklődésünkre elmondta: az idén nem csak a hordozásról szólnak a programok, az idősebb gyerekek felé is nyitottak.

– Elfogadta a meghívásunkat egy logopédus szakember, vendégül látjuk a mediballosokat, akik bemutatják ennek a mozgásformának a szépségeit és jótékony hatásait. A mosható pelenkák előnyeivel is megismerkedhetnek a környezetbarát alternatívát kereső szülők, de természetesen a babahordozásról is szó lesz egész héten – sorolta a programokat a Gyerecsak Egyesület vezetője, aki mindennap 9 és 10 óra között várja a kötődő nevelésre nyitott családokat.

Megjegyezte: örömmel tapasztalják, hogy az édesanyák mellett az apukák is el-ellátogatnak hozzájuk.

Viktória zárásként még egy jó hírt osztott meg velünk: családi bölcsődéjük, a Bátorka a meglévő mellett állami támogatásból két csoporttal bővül.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában