Orfeusz Egyesület

2020.10.09. 11:40

Hála az Orfeusznak: rotyogott a lekvár

Az Orfeusz Egyesület tagjai ápolták a hagyományt, kóstolót is kaphattak a látogatók.

Az Orfeusz Egyesület tagjai a művelődési ház belső udvarán főzték az almalekvárt

Fotó: Kákos Dávid

A koronavírus-járványhelyzet miatt természetesen elmaradt a tradicionális almafesztivál. Mivel ilyentájt nem lehet nagy létszámú rendezvényekben gondolkodni, ezért a csengeriek úgy döntöttek, hogy az emblematikus gyümölcsükre egy szűk körű összejövetelen hívják fel a figyelmet.

Nyertes pályázat

A művelődési ház belső udvarán almalekvárt főztek az Orfeusz Egyesület tagjai. A programhoz hozzájárult a Tesco, ugyanis az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatán nyert az egyesület, amit a látványfőzésre fordíthattak. A szervezők célja az volt, hogy az almafesztivál vendégeit beavatják a hagyományos szatmári almalekvár elkészítésének titkaiba.

Akiket érdekelt a gasztronómiai program, természetesen kóstolót is kaphattak a finomságból. Az egyesület tagjai vallják: mindannyian hordozzuk a nagymama konyhájának illatát, édesanyánk főztjének semmivel össze nem téveszthető zamatát, ezért a múlt értékeinek megismertetése és megőrzése közös feladatunk.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában