Egészség

2020.10.30. 10:05

Kényelmes megoldás lehet, ha jól használjuk

Ízületi és reumatikus fájdalmaknál, rándulásoknál, ficamoknál kényelmes gyógyszeres megoldást kínálnak a fájdalomcsillapító tapaszok, amik egy része vény nélkül is kapható.

Gyors segítséget jelentenek a tapaszok

Forrás: 27SELLO.HU

Tapaszonként eltérő, hogy hányat és milyen időközönként kell a bőrre felhelyezni, de az óriási előny, hogy minimalizálódik a szájon át szedhető gyógyszerekre jellemző mellékhatások – mint a gyomor- és bélrendszeri károsodás – kockázata – olvasható az egeszsegkalauz.hu-n.

Tartsuk be a szabályokat!

Néhány apróságra azért nem árt figyelni, hiszen a helytelen felhelyezéssel csökkenthetjük a fájdalomcsillapító tapaszok hatékonyságát. Ne helyezzük a tapaszt frissen borotvált bőrfelületre, mivel így jóval nagyobb lehet a hatóanyag-bejutás mértéke a kívánatosnál. Lázasan sem ajánlott ez a fájdalomcsillapító módszer, különösen veszélyes lehet a fentanilos tapaszt alkalmazóknál, mivel a szervezetbe a vártnál nagyobb mennyiségben bejutó hatóanyag miatt a mellékhatások, köztük például a nehezített légzés rizikója is fokozódik. A fájdalomcsillapító eszközök „méretre vágása” sem javasolt, csupán akkor, ha ezt a betegtájékoztató engedélyezi. Egyes tapaszok kettévágásával az értékes hatóanyag kifolyhat, így a kívánt hatás is elmarad.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában