Őszi dekorációk

2020.10.29. 07:00

Tök jó ötletből nagy sikerű verseny

Őszi dekorációk lepték el Nagykálló közterületeit.

A polgármesteri hivatal munkája a főtéren rengeteg látogatót vonz

Fotó: Sipeki Péter

Helyi kezdeményezésnek indult, de országos érdeklődést kiváltó verseny lett egy nagykállói ötletből, amelynek eredményhirdetését a napokban tartották meg.

Vidámabb környezet

– Óvónő vagyok, közel áll hozzám a dekorációk készítése – mondta el lapunk érdeklődésére az ötletgazda, Aranyosi Andrea. – Tavasszal, a karantén idején tettünk egy kísérletet arra, hogy egy kicsit vidámabbá tegyük a környezetünket. Azt láttuk, hogy nem csak sokan megmozdultak, de valóban sokkal mosolygósabbak lettek az emberek. Emiatt gondoltam úgy, hogy dobjuk fel egy kicsit az őszt is. Miért legyen ez az évszak Kállóban szürke és szomorkás, amikor mosolyoghatunk is? Takácsné Dajka Szilviával, Tóth Ágnessel és Horváth Beátával összeálltunk egy négyes csapattá, és nekiláttunk a szervezésnek. A férjem (Horváth Tibor, Nagykálló polgármestere – a szerk.) azt mondta, szerinte ez nem annyira jó ötlet, nem kellene erőltetni, nem fogja megmozdítani az embereket. Szeptember elején tettük közzé a felhívást a település hivatalos közösségi oldalán, hogy aki kedvet érez, készítsen őszi dekorációt akár a házában, akár az udvarán vagy közterületen, fotózza le, és küldje el nekünk. Pár nap múltán azt láttuk, hogy gyerekek, felnőttek, civil szervezetek, intézmények mozdultak meg és kezdtek alkotni. Ekkora sikerre még mi sem számítottunk, de ha már így történt, akkor szeretnénk ebből hagyományt teremteni és minden ünnepet, évszakot egy kicsit vidámabbá varázsolni.

– Ahogy jöttek a fotók, kezdett a kezdeményezés versennyé válni – veszi át a szót Horváth Tibor. – Ezért úgy gondoltuk, legyen is az, és elhatároztuk, hogy megszavaztatjuk az alkotásokat, és a győzteseket apróbb ajándékokkal jutalmazzuk, külön a magánszemélyeket és az intézményeket. Ez még nagyobb lendületet adott a helyieknek, a voksolás pedig még jobban mozgósította az embereket.

Az utolsó pillanatig éles volt a verseny, az intézmények között csak pár szavazat döntött a posta javára. A második helyezett Családok Átmeneti Otthona is több mint 1300 voksot kapott, ezért a település közösségi oldalán holtversenyt hirdettek.

Bálint postás megpihen

A Magyar Posta nagykállói fiókjában is több mostanában a mosolygós ügyfél, hiszen bent is van két asztali dekoráció, de az intézmények közötti első díjat a kinti műalkotás hozta meg, ahol egy Petőfi-idézet alatt üldögél Bálint postás hű kutyájával, Bodrival. Hogy minek egy pásztorkutya a postásnak, ne firtassuk, a puli nagyon jól néz ki.

– A város közösségi oldalán láttuk a felhívást – mondja Budaháziné Molnár Irén, a nagykállói fiók vezetője. – A Kállai Lakodalmas Együttesben, ahol táncolok, csináltunk is egy dekorációt, majd felfigyeltem az oldalon arra, hogy otthon az egyik kolléganőnk is benevezett az alkotásával. Másnap, amikor bejöttem, felvetettem az ötletet, hogy mi is beszállhatnánk. Hatalmas csapatmunka kezdődött, mindenki sorolta, mivel tud hozzájárulni. Egy korábbi postás reklámfigura miatt neveztük el a mi kézbesítőnket Bálintnak, a pulinál a Bodri név pedig adja magát. A helyi kezdeményezés illeszkedett ahhoz a felhíváshoz is, amit a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatósága indított, így bekapcsolódtunk a Szépítsd a postádat! programba. A terület számos más postahelyével együtt szépültünk meg, illetve mutattuk meg a postásokra jellemző összefogást. A végeredményért hatalmas köszönet jár két kolléganőmnek, Hankovszkiné Ujfalusi Zsuzsannának és Kerezsiné Dirbász Tündének, akik nélkül nem sikerült volna ennyire jól az alkotás. El is határoztuk, hogy ezt folytatni fogjuk itt a hivatalban. Egyelőre a mikulásig és a karácsonyig jutottunk a tervezésben. A sikernek nagyon örülünk, bár nemes ellenfelünk is megérdemelte volna a győzelmet, hiszen csak pár szavazat döntött, így mi úgy érezzük, ez holtverseny.

Megkerestük az egyéni győztest is, de Deák Gabriella nem kívánt nyilatkozni.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában