A hónap fogása

2020.10.15. 15:24

Tokhallal lett a harmadik a játékunkban

Ha az állóvizek már befagytak, akkor irány a Bodrog és a Tisza.

A harmadik helyezett a tokhallal

Forrás: LEHÓCZKI JÁNOS ARCHÍVUMA

Egy tokhallal lett a harmadik A hónap fogása című játékunk szeptemberi fordulójában a Nyíregyházán élő Lehóczki János. Már gyermekkorában megszerette a horgászatot, abban az időben sokat járt az édesapjával a nagyhalászi Fertő II. nevet viselő tóra.

A harmadik helyezett a tokhallal
Fotó: LEHÓCZKI JÁNOS ARCHÍVUMA

Próba szerencse

Mostanában az apagyi tónál várja a halak kapását, de szívesen horgászik máshol is. Az eddigi legnagyobb halát, egy 9 kilogrammos pontyot a nagykállói horgásztóban fogta. Korábban Biriben és a Pazonyi Horgásztanyán is akasztott már meg tokhalat.

– A hónap fogása című játékra a barátnőm hívta fel a figyelmemet, ő a közösségi portálon látta meg a felhívást. Úgy voltam vele, hogy próba szerencse – mesélte lapunknak a nyereménye átvételekor Lehóczki János.

– Egy hétköznap a munka után a barátnőmmel mentem ki Apagyra pontyozni. A csalitüskére gumikukorica került. Úgy 17 óra körül lehetett, amikor szép lassan meghúzta a zsinórt a hal. Nem tudtam, mi lehet a horgon, amikor először feljött a víz felszínére, nem ismertem fel, csak később tudatosult bennem, hogy ez bizony tokhal.

Csend és békesség

Ameddig be nem fagynak a tavak, addig horgászik Lehócz­ki János. Ha pedig az állóvizekben már nem lehet áztatni a zsinórokat, akkor irány a Bodrog és a Tisza, ahol lehet pergetni a rablóhalak kapásaira várva.

– Szeretek a természetben lenni, a szép táj, a csend és a végtelen békesség megnyugtat, felfrissít – tette hozzá befejezésül Lehóczki János.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában