Lapcsánka és babgulyás

2020.11.25. 08:03

A nyíregyházi mesterszakács és barátai a kiskunhalasi kórházak dolgozóinak sütöttek és főztek

Szoboszlai Gyula nyíregyházi mesterszakács a múlt vasárnap éjjel kettő órakor felkelt, majd kollégáival közösen bekevert nagyjából 150 adag lapcsánkaalapot, ezután pedig útnak indult a közelinek éppen nem nevezhető Kiskunhalasra. Na, de meséljen tovább inkább maga az érintett!

Szoboszlai Gyula munka közben

Forrás: Szoboszlai Gyula archívuma

Itthon keverték be

– Van egy bajai mentős barátunk, Turcsányi Csaba, vele találtuk ki, hogy segítünk a nap mint nap erőn felül teljesítő kiskunhalasi kórházi dolgozóknak. Így jött az ötlet, hogy lapcsánkát sütünk nekik, illetve babgulyást főzünk a számukra. Még itthon, Nyíregyházán bekevertük az alapanyagot, és Kassák Ádám, Cziránku István és Kovács Tamás barátommal úgy hajnali négy óra körül két autóval elindultunk Kiskunhalasra. A lapcsánkát és a levest a főkórházban készítettük el, majd bedobozoltuk az ételeket, s ezután elszállították a helyi Covid-kórházba, illetve a környék mentőállomásaira. A sütés-főzés tehát teljesen kontaktmentes volt – emlékezett vissza a történtekre Szoboszlai Gyula, aki kiemelte, az egész kezdeményezést a Nyírségi Ízkirályok Egyesület támogatta.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában