SZAVAZÁSÉRTÉKELÉS

2020.11.30. 09:46

Adventi koszorú nélkül nem igazi az ünnep?

Olvasóinkat arról kérdeztük, az idén készítenek-e adventi koszorút.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Bár már mindenki számára realizálódott, hogy az idei karácsony nagyon más lesz, mint a többi, „hála” a koronavírusnak, ez nem jelenti azt, hogy teljesen le kell tennünk az ünnepi hangulatról. Sok olyan ember is gyújt gyertyát az adventi koszorún, akiket a vallási háttér nem túlzottan foglalkoztak: egyszerűen segít ráhangolódni az ünnepre, és a gyertyákkal azt is könnyedén számon lehet tartani, mennyi időnk van még karácsonyig.

Olvasóink nagy százaléka azonban azt nyilatkozta, ők bizony nem fognak idén az adventi koszorúval vesződni: „Megvagyok nélküle is” – mondta a válaszadók 36 százaléka.

Ám nagyjából ennyi ember mondta azt, hogy az ünnephez hozzátartozik a koszorú: „Minden évben szoktam, idén se lesz ez másképp!” – jelentette ki olvasóink 35 százaléka.

Akadnak persze olyanok is, akik szeretik a koszorút, de nem nagyon van idejük rá, hogy maguk készítsenek – ők azok, akik inkább vásárolnak egyet. „Nem szoktam készíteni, inkább veszek egyet” – mondta az olvasók 19 százaléka.

Olvasóink 10 százaléka pedig teljesen elzárkózik lassan az ünnepi hangulattól: úgy se lehet menni sehová, nincs karácsonyi hangulat, meg amúgy se csináltak még soha koszorút – mondták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában