szavazásértékelés

2020.11.09. 10:10

Jó hír! Olvasóink jelentős része Száraz November nélkül is tudja a mértéket

Legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy Ön tartja-e a Száraz Novembert.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Száraz November tulajdonképpen egy kihívás, melynek során a résztvevők egy hónapig nem fogyasztanak alkoholt. Azért ez több egy próbatételnél, hiszen az egy hónap alatt jobban megismerhetik magunkat, képet kaphatnak az alkoholhoz fűződő viszonyunkról is. Ha nem bírják ki italozás nélkül, az egy komoly visszajelzés lehet, hogy esetleg kezd kicsúszni a dolog a kezük közül vagy olykor a talaj a lábuk alól...

Szavazásunkban arról kérdeztük olvasóinkat, hogy november alkalmával ők élnek-e a kihívás lehetőségével. Szerencsére a voksok jelentős százaléka (65 %) arra a válaszlehetőségre érkezett, miszerint nincs is szüksége olvasóinknak erre a próbatételre, hiszen amúgy sem fogyasztanak alkoholt.

Jóval alacsonyabb, de koránt sem elhanyagolható mutatókkal rendelkezik a válaszadók egy másik csoportja: A voksolók 26%-a meg sem próbálja ezt a kihívást, mert elmondásuk szerint úgy sem bírnák ki alkohol nélkül. Nekik talán éppen ezért kellene belevágni a Száraz Novemberbe, már az is nagy eredmény lenne, ha némileg megreguláznák vágyaikat és kevesebb alkoholt fogyasztanának.

Igennel voksolt a szavazók 6%-a, akik azért vágnak bele a kihívásba, mert már ők is problémaként élik meg a túlzott alkoholfogyasztást: Ideje egy kis szünetet tartani – állítják.

A legkisebb csoportot (3 %) pedig tényleg a kihívás hajtja, ők valószínűleg a versenyző típusok, a „csakazértis” emberek, akik azért vágnak bele a próbába, mert kíváncsiak mire képesek, bírják-e poháremelgetés nélkül egy hónapig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában