Koronavírus

2020.11.09. 15:40

Ki akar tetováltatni koronavírus idején?

A koronavírus-járvány szinte minden szakmát érintett, így a tetoválóművészek munkáját is.

Az East Art Tattoo egyik tetoválója munka közben

Forrás: A SZALON ARCHÍVUMA

– Az első hullámnál Győrfi Pál tanácsát megfogadva otthon maradtunk. A társadalmi felelősségvállalás jegyében, már a kijárási korlátozás bevezetése előtt bezártuk a szalont, és vendégeink szerencsére elfogadták ezt – mondta el lapunknak Krizsanóvszki-Kiss Andrea, az East Art Tattoo dolgozója.

Az East Art Tattoo egyik tetoválója munka közben
Fotó: A SZALON ARCHÍVUMA

– Arra azonban nem számítottunk, hogy közel másfél hónapig munka és bevétel nélkül kell maradunk, segítség nélkül, ugyanis mi katás vállalkozókként a saját TEÁOR-­számunkkal nem kaptunk felmentést az adófizetés alól. A kezdeti „pihenünk egy kicsit hangulat” hamar fordult kétségbeejtő kilátástalanságba. Jelenleg dolgozunk, ameddig tudunk, de elég stresszesek a mindennapok, hiszen nem tudjuk, mit hoz a holnap.

– A higiénia a munkánk során eddig is kiemelt fontosságú volt – tette hozzá a tetováló. – Most az üzletünkben kézfertőtlenítőt helyeztünk ki, illetve a kilincseket és a bútorokat naponta többször fertőtlenítjük. A vendégeket mindig megkérjük, hogy ne jöjjenek el betegen: ha rosszul érzik magukat, jelezzék, és találunk számukra másik időpontot. A szalonban mi is maszkot viselünk, jogszabály szerint kötelező mindenkinek, tehát vendégeinknek is. Arra is fokozottan felhívjuk a hozzánk érkezők figyelmét, hogy egyedül érkezzenek tetováltatni, ne hozzanak magukkal kísérőket. Van olyan kollégánk, aki késő este és hétvégén dolgozik, így az egyszerre bent tartózkodó tetoválók között tudjuk tartani az előírt másfél méteres távolságot.

– Messengeren és telefonon szinte minden felmerülő kérdésre válaszolunk, így arra bíztatok minden leendő vendéget, hogy bátran használják ezeket a csatornákat, hiszen ezzel is csökkentjük a személyes kontaktust – tette hozzá Krizsanóvszki-Kiss Andrea. – Nyilván „távtetoválni” nem tudunk, de a szabályok betartásával igyekszünk minimálisra csökkenteni a megbetegedés kockázatát. Most például elkészülhetnek a régóta vágyott minták azokra a testrészekre, melyeken dolgozva nem kerül közel egymáshoz a tetováló és a vendég arca, például a lábra.

KA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában