Horgászat

2020.11.01. 11:30

Reszkessetek, ragadozók!

A versenyen lehet pergetni, fenekezni vagy pedig úszós készséget használni.

Sok horgász azért várja nagyon a hűvösebb őszi és téli hónapokat, mert olyankor van igazán a rablóhalas horgászat szezonja. Az alacsonyabb hőmérsékletű vizekben elülnek a kisebb halak, a ragadozók azonban éhesek, így nagy lelkesedéssel rárabolnak az előttük fickándozó, horogra tűzött csalihalra.

Szabadon választott módszer

A Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület Rakamaz – Tiszanagyfalu szervezésében páros ragadozóhal-fogó horgászverseny lesz november 7-én a rakamazi Nagy-Morotván. A nevezési díjas (egy személynek négyezer forint, a tagoknak kétezer forint) versenyre benevezők a vízpartról, valamint csónakból is horgászhatnak. A horgászmódszer szabadon választott, lehet pergetni, fenekezni vagy pedig úszós készséget használni. A versenyt az országos versenyszabályzat és a helyi szabályok figyelembevételével rendezik meg. Napijegy a helyszínen váltható. Nevezni 7 órától lehet, a megnyitót és a sorsolást követően a verseny 8 órától 12 óráig tart. Az eredményt 12.30-kor hirdetik ki a szervezők, akik ebéddel is kedveskednek majd a küzdelemben megfáradt, de remélhetőleg élményekkel gazdagodó résztvevőknek.

Az eredményhirdetéskor kategóriánként az első három helyezett kap jutalmat, valamint díjat vehet át a legnagyobb halat megfogó horgász is. Az érdeklődők további információkat a 06-30/626-9881-es számon kérhetnek.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában