Kocsord

2020.12.13. 07:00

A harmadik helyezést köszönheti a tokhalnak

Bár már befejeződött erre az évre a horgászós játékunk, maradt egy adósságunk, ugyanis az októberi forduló 3. helyezett játékosát még nem mutattuk be.

MML

Forrás: Koncz Zoltán archívuma

A Kocsordon élő Koncz Zoltán a képzeletbeli dobogó harmadik fokára egy olyan tokhallal állhatott fel, amit a fehérgyarmati Balla-tavon fogott.

Megdolgoztatta a horgászt

– A Holt-Szamosra járok a leggyakrabban, de ha nem megy a hal, akkor eljárogatok a környéken lévő horgásztavakhoz is. Amióta az eszemet tudom, horgászom. Györteleken nőttem fel, szinte mindig a Holt-Szamos partján áztattam a zsinórt – mesélte érdeklődésünkre Koncz Zoltán. – Több kedvenc helyem van a holtágnál. Attól függően választom ki azokat, hogy békés vagy ragadozó halat szeretnék-e fogni. Partról és csónakból egyaránt szoktam horgászni.

– A tokhal megfogásának a napján a barátaimmal mentem a Balla-tóhoz. Délig semmit sem fogtam, így új helyre telepedtem le, ott aztán tízpercenként jöttek a halak. Mindegyik ponty volt, csak ezt az egy tokhalat fogtam. Ugyanarra a csalira jött, mint a többi hal. Amikor a kapás után bevágtam, azt hittem, hogy a horog beakadt valamibe. Nem akartam a damilt beszakítani, reméltem, hátha rajta van a hal, s majd elindul valamerre. Így is történt. Nyolc-tíz percig fárasztottam, mire ki tudtam venni a vízből. E kis idő alatt is megdolgoztatott rendesen, a barátaim botjait fel is kellett emelni, különben összeszedte volna a zsinórokat. A mérlegeléskor 12 kilogrammot mutatott a mérleg, ekkora tokhalat még nem fogtam.

Kíváncsiak voltunk arra is, van-e valamilyen álma a horgászattal kapcsolatban Koncz Zoltánnak.

– Fogtam már 7-8 kilogrammos harcsákat a Holt-Szamosban, de szeretnék egyszer egy harminc kilogramm feletti példányt megakasztani. A holtágban vannak kapitális méretű harcsák, a közelmúltban fogtak már hetven kilo­grammosat is. Én megelégednék a felével is...

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában