Tegyük szebbé a karácsonyukat!

2020.12.12. 14:13

A kórházi dolgozók gyerekeinek gyűjtünk

Még mindig hozzájárulhat bárki az ovisok sószobájához.

KO

A karácsonyfa már díszben pompázik

Fotó: Sipeki Péter

Tegyük szebbé az ovisok karácsonyát! Lapunk, a Kelet-Magyarország az idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházakban dolgozók csemetéire gondolt, amikor gyűjtést indított a nyíregyházi Orgonasíp óvodának.

Hasznosan költik majd el

– Az alapkőletételtől kezdve részt veszünk az óvoda életében, emlékszem, mennyire hihetetlennek tűnt az elején, hogy lesz a kórháznak egy munkahelyi óvodája, az itt dolgozók nagyon megörültek ennek a lehetőségnek. Ma már teljesen természetes a gyerekzsivaj, és ha kinézek az ablakon, látom a gyerkőceimet az oviudvaron játszani. A csoportszobájuk is itt van az én szobám mellett közvetlenül – mondta el Asztalos László. Az ápoló 30 éve dolgozik a nyíregyházi kórházban, és a szülészi szabadság után januárban a felesége is oda fog visszatérni.

Jelenleg két gyermekük, Ákos és Maja jár oviba, de a legkisebbet, Zorát is beíratták, aki januártól gyarapítja az Orgonasíp ovi létszámát.

– A gyerekek szeretnek ide járni, nincs olyan, hogy kedvtelenül kelnének reggel, és tele vannak élménnyel délután – tette hozzá az apuka, aki szerint szintén nagyon jó ötlet a sószoba.

Akik szeretnék támogatni az Orgonasíp óvodások álmát, a sószobát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórháza­kért Közhasznú Alapítvány bank­számlájára (számlaszám: 68800099-11155410) küldhetik el felajánlásaikat. Banki utalásnál kérjük, tüntessék fel a közlemény rovatban: Kelet-Magyarország Segítünk! akciója. December 18-áig szerkesztőségünkben tárgyi adományokat is gyűjtünk számukra, jó állapotú könyveket, játékokat, fejlesztőeszközöket. Köszönjük segítségüket!

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában