Mátészalka

2020.12.18. 10:03

Az együttlét öröme a legnagyobb ajándék

Kedves emlékeket osztanak meg egymással a szalkai kultúrabarátok.

KM

Karácsonyhoz közeledve folytatja tavaszi Neked ajánlom... sorozatát a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ. Az intézmény munkatársai azt kérték a város kultúrabarát lakóitól, írják meg kedves adventi-karácsonyi emlékeiket, járuljanak hozzá az ünnepi hangulat megteremtéséhez, majd ajánljanak egymásnak egy szívükhöz közel álló verset, könyvet, dalt.

Mindennapok és ünnepek

„Karácsony közeledtével mindig gyermekkorom szentestéi jutnak eszembe” – osztotta meg emlékeit az olvasókkal Gál Mónika. „Visszagondolva, nem az ajándékok szerezte örömök maradtak meg az emlékeimben, hanem a meghittség, a nyugalom, a szeretet, a családi biztonság érzése, az együttlét boldogsága. Nemcsak a mindennapokban, hanem az ünnep alkalmával is éreztük az áldást, melyet életünkre kaptunk. Ezen az estén még erősebben, mint más napokon. Azt hiszem, ezek az érzések voltak a legnagyobb, legigazibb ajándékok, amit gyerekként kaptam, és a mai napig tartósnak bizonyulnak.

Az egyik legkedvesebb filmemet ajánlom figyelmükbe, a Szabó Magda-regény alapján készült Abigélt, ami ugyan nem a karácsonyról szól, de megtanít a család fontosságára, a feltétel nélküli szeretetre, az elfogadásra, türelemre, becsületességre, tisztességre. A filmet áthatja a remény, a várakozás, a titok izgalma és a csoda élménye.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában