Cipősdoboz akció

2020.12.03. 08:56

Cipősdoboznyi szeretet

Kiadónk, a Mediaworks is csatlakozott az akcióhoz, december 15-éig gyűjtjük a felajánlásokat.

KO

A tavalyi mintegy ötvenezer cipősdobozban rejlő meglepetésből a magyi iskolásoknak is jutott

Forrás: Baptista Szeretetszolgálat

Fotó: CSANADI MARTON

Keressen egy jó állapotban lévő üres cipősdobozt, töltse meg ajándékokkal (játékok, írószerek, higiéniai eszközök, édesség, könyv), csomagolja be színes csomagolópapírral, majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel. A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát, és legkésőbb december 19-ig juttassa el a Kelet-Magyarország szerkesztőségébe.

A recept egyszerű, a felajánlás felemelő érzés. Lapkiadónk, a Mediaworks az idén csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához. Az immár 17. ünnepi adománygyűjtő kampányt az idén a Baptista Szeretetszolgálat kibővítette az online dobozolás lehetőségével is, a www.ciposdoboz.hu oldalról elindulva mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő adakozási módot és formát.

Hírességek dobozolnak

Az egyik legnagyobb, karácsony előtti jótékonysági kezdeményezéshez az évek során számos nagy név, ismert színészek, sportolók csatlakoztak. Óriási élmény a gyerekeknek, amikor olyan neveket olvashatnak a meglepetéscsomagokon, mint Chuck Norris, Andrea Bocelli. Az idén Béres Alexandra, Kovácsovics Anikó, Mező Misi, Polgár Tünde, Radics Gigi, Kulcsár Edina, a Margaret Island és számos további közéleti személyiség szívvel-lélekkel állt az akció mellé, egy csipetnyi szeretetet belecsomagolva a dobozokba.

– Sok-sok adománnyal segítjük a rászoruló, nehéz sorsú családokat és a gyerekeket egész évben, de a karácsonyi a legszívhezszólóbb akciónk, mert gyerekközpontú. Hatalmas örömmel tölti el a szolgálat munkatársait is, amikor átadhatjuk a csomagokat és látjuk a hálás tekinteteket az arcokon. Tíz éve dolgozom a karitászszakmában, de a mai napig szívszorító élmény, amikor látom az ajándékátadásnál a nagy, csillogó szemeket, a gyerekek hálás arccal köszönik meg a figyelmességet – mondta el lapunknak Jakab Melinda, a Baptista Szeretetszolgálat mátészalkai telephelyének vezetője.

A megyében a szatmári városban adományraktár is nyílt tavaly nyáron, amit folyamatosan töltenek fel, és tartós élelmiszereket, ruhákat juttatnak el a térség települési önkormányzatain keresztül a hátrányos helyzetben élő családokhoz.

– A járvány miatt egyre többen keresnek meg minket, sokan elvesztették állásukat, vagy a korábbinál szűkösebb keretek közé szorult a családi költségvetésük, ahol tudunk, ott segítünk. Míg másoknak az adventi időszak az elcsendesedésről szól, addig a szeretetszolgálatnál az év legzsúfoltabb hónapja a december, felpörögnek az események. A járvány idején figyelnünk kell a védekezésre, de nem hagyhatjuk magukra a rászorulókat sem. Azt tapasztaljuk, hogy az előző évekhez képest kevesebb felajánlás érkezett, talán a pandémia kicsit eltávolította egymástól az embereket, a társadalmi szerepvállalást kezdeményező közösségeket – jegyezte meg a szeretetszolgálat munkatársa, aki reméli, hogy megnyílnak a szívek, és olyan helyekre is el tudják vinni a karácsonyi ajándékozás örömét, ahová másként nem jutna belőle.

Gyűjtjük az ajándékokat

A Kelet-Magyarország szerkesztőségében, Nyíregyházán, a Dózsa György u. 4–6. szám alatt december 15-éig gyűjtjük az adományokat, amelyeket eljuttatunk a Baptista Szeretetszolgálathoz. A karitászszervezet megteremtette az online segítségnyújtás lehetőségét is: a https://www.liliputjatek.hu/ciposdoboz/ oldalon keresztül játékokat lehet adományozni online, a http://www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon pedig édességgel és higiéniai eszközökkel lehet támogatni az akciót.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában