Ki hitte volna?

2020.12.13. 17:30

Egészségtelen és gusztustalan! Hatalmas hibát követsz el, ha ébredés után egyből beágyazol!

Te is azzal kezded a napot, hogy szépen megcsinálod az ágyadat? Nos, a szakértő szerint ez egyáltalán nem jó ötlet!

Forrás: illusztráció / shutterstock

Persze, persze, jó ötlet reggel megcsinálni az ágyat, mert letisztultabb és szebb a hálószoba, mint a vetetlenül hagyott fekhellyel, de kevesen tudják, hogy ez nem csupán egészségtelen, de gusztustalan is lehet.

Egy népszerű blogger, Mrs. D arra biztatta a követőtáborát, hogy a jövőben reggel legalább egy órán át hagyják vetetlenül az ágyat, de az is jó, ha csak akkor ágyaznak be, amikor hazaérkeznek. Ugyanis ha felkelés után rögtön letakarod az ágyneműt, akkor irtózatosan el fognak szaporodni a poratkák.

Ez azért lehetséges, mert közvetlenül felkelés után az ágy nem csupán kellemes meleg, de enyhén nedves is az alvó ember izzadtságától. A meleg, nedves környezetet pedig imádják a szabad szemmel alig látható rovarok.

Hogy mennyire nem a levegőbe beszél a bloggernő, az kiderült egy kutatás adataiból is: miszerint az ágyakban több, mint egymillió poratka él, és nem csupán a paplant és a párnát, de a matracot is módfelett kedvelik. A miniatűr rovarok az emberi testről lehullott apró bőrlemezkékkel táplálkoznak, és közben olyan anyagot ürítenek, ami allergiát és asztmát is okozhat.

Ha beágyazol, azzal bebiztosítod nekik a legjobb életfeltételeket; a szellőztetést viszont nem szeretik, a napfény és a légáramlat megtizedeli őket.

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában