szavazásértékelés

2020.12.21. 10:06

Kiderült, elkészítik-e a hagyományos ünnepi fogásokat a szabolcsiak

Kevesen kezdtek diétába az idén.

Fotó: illusztráció: shutterstock

Legutóbbi szavazásunk alkalmával arra voltunk kíváncsiak, olvasóink elkészítik-e az összes ilyenkor szokásos ünnepi ételt. Vajon bejgli-kacsa-halászlé kombó nélkül is van karácsony?

A szavazók 39 százaléka szerint igen. Ők nem foglalkoznak a menüsorral, számukra az a fontos, hogy az ünnepek alatt is kerüljön az asztalra étel.

A válaszadók másik nagy csoportja (37%) azonban kitesz magáért, elkészítenek mindent, amit az ünnepek alatt szokás: bejgli, szabolcsi töltött káposzta, halászlé, kacsacomb, a sorrend sem számít.

A szavazók 21%-a óvatos duhaj. Náluk is változatos menüsor készül, de fogyasztani csak mértékkel próbálnak, számukra ez az ünnep nagy kihívása.

Ünnep, meghittség, telített asztal – ilyenkor hajlamosak vagyunk megengedőbbek lenni magunkkal szemben is. Még egy szaloncukor vagy az utolsó zserbó is belefér, majd januártól diétázunk – gondolhatnánk. Azonban a válaszok alapján ennek kicsi az esélye, ugyanis a szavazók mindössze 3%-a nyilatkozott úgy, hogy a diéta is az újévi fogadalmak között lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában