jótékonysági vadászat

2020.12.20. 07:00

Kikapcsolódnak, és még jótékonykodnak is

Sokan azt hiszik, hogy zord és mogorva emberek veszik fel a vadászruhát, pedig a szigorú külső és a terepszínű öltözet érző szívet takar, amit már sokszor bizonyítottak.

MML

Tavaly csak Napkoron volt jótékonysági vadászat

Fotó: Vadásztársaság

A kívülálló emberek a vadászokról csak annyit tudnak, hogy terítékre hozzák a vadat. Azt azonban, hogy addig a pillanatig még mennyi mindent kell csinálniuk az eredményes vadgazdálkodás érdekében, még csak nem is sejtik. Sokan azt hiszik, hogy zord és mogorva emberek veszik fel a vadászruhát, pedig a szigorú külső és a terepszínű öltözet érző szívet takar, amit már sokszor bizonyítottak.

Hat helyszín választható

A segítőkészségről, az önzetlenségről árulkodik az a jótékonysági vadászat is, amit december 27-én hazánk mind a 19 megyéjében megrendeznek, ugyanis a vadászatra befizetett részvételi díjból és az egyéb adományokból összegyűlt összeget a szervezők a kórházak gyermekosztályainak ajánlják fel. A jótékonysági vadászat ötletét néhány évvel ezelőtt a székesfehérvári vadászok találták ki, s a tavaly vált először országos méretűvé.

Megyénkben a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége karolta fel az előző évben a kezdeményezést, s vállalta a főszervezői szerepet. Tavaly a Napkori Erdőgazdák Zrt. fogadta megyénk segíteni szándékozó vadászait, az egészségügyi veszélyhelyzet miatt azonban a szervezők az idén hat helyszínben gondolkodnak – természetesen az egészségügyi szabályok betartásával. Mind a hat helyszínre jelentkezhetnek még a vadászok. Regisztrálni vadászként vagy esetleg támogatóként az ojv.hu honlapon kell, s a vadászok a megjegyzés rovatba írják be azt is, hogy melyik helyszínen szeretnének ott lenni. Ha esetleg azóta valamelyik helyszín létszáma már betelt, akkor válasszon másik színhelyet az érdeklődő. Aki esetleg úgy regisztrált, hogy nem írt be helyszínt, vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott vadásztársasággal.

Csatlakozott a színművész is

A következő vadásztársaságok területén lesznek a jótékonysági vadászatok: Hunor ‘96 Vt. (Vásárosnamény), Napkori Erdőgazdák Zrt. (Napkor), Nyírségi Gazdák Vt. (Demecser), Kraszna-menti Vt. (Vásárosnamény), Durbák-Farm Vt. (Lövőpetri), Petőfi Vt. (Kömörő). Mint Gyujtó Attila, a Petőfi Vadásztársaság vadászmestere lapunknak elmondta, a nemes ügy érdekében színészek is csatlakoztak a vadászokhoz. A tervek szerint Stohl András is részt vesz majd a rendezvényen, amelynek a nyitányaként Tiba Zsolt református lelkész mond áldást a gyülekezőhelyen, a nagyari Luby-kastély rózsakertjében.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában