Csokigyűjtő akció

2020.12.02. 07:16

Még van hely a csokigyűjtő dobozban!

Ma még örömet szerezhetnek a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak.

Papp Dóra és Szűcs Árpád közösen hozták be a Nagykálló-Tész Kft. adományát szerkesztőségünkbe

Fotó: Dodó Ferenc

Már csak néhányat kell aludni, és megannyi édességgel a puttonyában megérkezik a Mikulás. Ahogy minden évben, úgy most is arra kérjük olvasóinkat, tegyük szebbé közösen a nehéz körülmények között élő gyerekek és fiatalok ünnepét. Az idén a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak arcára szeretnénk mosolyt csalni néhány tábla csokoládéval.

Minden évben segít

Az idő azonban vészesen fogy, az édes felajánlásokat már csak ma adhatják le a segíteni vágyók a Kelet-Magyarország szerkesztőségében (Nyíregyháza, Dózsa György utca 4–6., 1. emelet). Az ügyfélszolgálaton kihelyezett doboz lassanként megtelik, de egy-két tábla csokinak még van hely.

Papp Dóra és Szűcs Árpád közösen hozták be a Nagykálló-Tész Kft. adományát szerkesztőségünkbe
Fotó: Dodó Ferenc

Két hatalmas doboz édességgel érkeztek kedden szerkesztőségünkbe a Nagykálló-Tész Kft. munkatársai, Szűcs Árpád és Papp Dóra.

– A vállalat dolgozói, amikor csak tehetik, csatlakoznak a Kelet csokigyűjtő akciójához. Ebben az évben a szokásosnál is több felajánlás érkezett – mutatott a csoki-, nápolyi-, nyalóka-, keksz- és szaloncukorhalmokra Árpád.

– Minden évben hozok édességet a rászoruló gyerekeknek. Nekem is van két kislányom, és megszakadna a szívem, ha nem tudnék nekik legalább egy-egy Túró Rudit adni, amikor azt látják, hogy más gyerekek az óvodából hazafelé tartva majszolják – jegyezte meg Kerekesné Mariann, miközben a gyűjtődobozba csúsztatott három tábla csokit. A nyíregyházi anyuka hozzátette: az év bármely időszakában, de karácsonyhoz közeledve még inkább fontos, hogy a lehetőségeinkhez mérten igyekezzünk örömet csempészni azok életébe, akiknek a hétköznapokban nemigen jut belőle. S ehhez most elég egy kis édesség.

Nyitva áll az ajtó

Öt éve adták át a Családok Átmeneti Otthonát, melyet az Oltalom Szeretetszolgálat működtet. Három ok miatt kerülnek be a Rezeda utcai otthonba a családok vagy a gyermekes szülők: ha nincs hol lakniuk, a bántalmazott szülő és gyermeke a családon belüli erőszak elől menekül, de az ajtó nyitva áll a válsághelyzetbe került várandós anyukák előtt is – jöjjenek az ország bármely részéről.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában