Jótékonysági akciók

2020.12.12. 19:21

Mosolyt csalni az arcokra

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, mint a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája, boldog iskolaként a jó cselekedetek hónapja alkalmából több jótékonysági akciót is szervezett.

Az iskola tanulói, pedagógusai köszönő, bíztató és „hálakártyákat” készítettek, valamint több mint 500 db táblás csokoládét és bonbont gyűjtöttek össze, amikkel a kórházi dolgozók lelkiismeretes, kitartó munkáját köszönték meg, valamint a Covid osztályon fekvő betegeknek gyógyulást kívántak. A kis kártyákat és az édességeket a kórház ápolási igazgatóhelyettese vetet át az intézmény vezetőjétől.

Karácsony alkalmából a kórházi betegeknek köszöntő kártyákat és a fekvőbetegek szobáiba kis fenyőfákat készítettek a tagintézmények tanulóinak bevonásával. Ezekkel a kis apró ajándékokkal egy kis mosolyt szeretnének csalni a betegek arcára.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az intézmény az idén is bekapcsolódott a „Csak egy kis apróság” néven meghirdetett karácsonyi jótékonysági akcióba. A tanulók nagy mennyiségű tartós élelmiszert, édességet gyűjtöttek, hogy a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családokon, időseken, betegeken segítsenek. Ezen adományokat a Vöröskereszt megyei szervezete juttatja el a rászorulókhoz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában