Nyíregyháza

2020.12.17. 15:00

Náthadal ajándékba

A Vidám Manók legújabb videóklipjét karácsonykor láthatják a kicsik és nagyok.

VNA

Forrás: KM-archív

– A Náthadal még tavasszal, az első hullám alatt született, Hétvári Andrea versét zenésítettük meg – mondta el érdeklődésünkre Lendvainé Maródi Tímea, a Vidám Manók énekesnője és zeneszerzője. – Akkor félretettük, most azonban úgy gondoltuk, hogy aktuális lehet, így készült hozzá egy animációs videóklip.

Meglepetés karácsonyra

A nyíregyházi gyerekzenekar is kénytelen szüneteltetni a koncertezést, pedig decemberben általában különösen aktívak: ilyenkor egy hónap alatt akár harminc koncertet is adnak, többek között óvodákban és iskolákban. A gyerekeket szeretnék valamivel kárpótolni az elmaradt találkozásokért, így karácsonyra egy új szerzeménnyel lepik meg a fiatal közönséget.

A dal nem a koronavírusról szól, hanem ahogy a címe mutatja, az egyszerű nátháról, melyen a legtöbb gyermek átesik a téli időszakban. Lendvainé Maródi Tímea hozzátette: vannak olyan számaik is, melyek kifejezetten a jelenlegi helyzetről mesélnek játékosan a kicsiknek, ilyen például az Édes otthon vagy a Kézmosó dal.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában