Nyíregyháza

2020.12.11. 07:00

Portált készített az utazás szerelmeseinek

Bár a koronavírus-járvány miatt most nem járhatjuk be a világot, virtuális barangolásra van lehetőségünk.

VNA

Forrás: Péter Csilla archívuma

Korábban már beszámoltunk a nagykállói Péter Csilla különleges utazásáról: tavaly novemberben egy szál hátizsákkal indult el egy ázsiai körutazásra. Felfedezte Thaiföld, Laosz, Vietnám és Kambodzsa legszebb pontjait. Megismerkedett a helyiekkel, a szokásokkal és a kultúrával, vízesésben fürdött, elefántokat simogatott, és egyszer egy rendőrőrsöt is megnézhetett közelebbről, amikor ellopták a telefonját – majd a helyi lakosok és a rend őrei néhány percen belül visszaszerezték.

Biztos pont az olvasóknak

Az utazó tavasszal érkezett vissza skóciai otthonába – egyenesen a karanténba. Néhány hónappal később úgy döntött, hogy hazaköltözik Magyarországra, és Nyíregyházán telepedett le. Úti élményeiről eddig is beszámolt blogján, most azonban úgy döntött, hogy egy saját weboldalt szentel a témának.

– A saját honlap gondolata már egy ideje foglalkoztatott, de mindig csak halogattam. A blog felülete kényelmesnek bizonyult, de ott csak „vendég” voltam én is, és az olvasók is – mesélte lapunknak Csilla.

– Amikor bejelentették, hogy december végén megszűnik a szolgáltatás, úgy éreztem, itt az idő, ez volt a jel, ideje belevágni. Úgy gondolom, egy önálló weboldal biztos pontot jelenthet az olvasók számára is, hiszen ezentúl a magyarorszagontul.hu címen mindig megtalálhatják az írásaimat.

– Máris rengeteg olvasói visszajelzést kaptam: többen elmondták, hogy mennyire tetszik nekik a dizájn, és sokan keresték fel a galériát is.

A feliratkozóknak virtuális képeslapokat küldök, ezt sokak aranyosnak tartják, hiszen egy ilyen küldemény mindig megmelengeti a szívünket, még akkor is, ha „csak” az elektronikus postaládánkba érkezik.

– Természetesen megfordult a fejemben, hogy biztosan jó-e az időzítés egy utazási témájú oldalt elindítani, így a vírus és a kijárási korlátozás közepén – tette hozzá Csilla. – Azonban úgy látom, az embereknek éppen a megszorítások miatt van igényük arra, hogy legalább virtuálisan elkalandozhassanak. Nosztalgiázzanak, tervezgessenek, vagy egyszerűen csak új tájakat, kultúrákat ismerjenek meg a cikkeken és fotókon keresztül. A következő hetekben Laosz, Kambodzsa és Vietnám is terítékre kerül, de a Kanári-szigetekről, Skóciáról és Izlandról is van még mit mesélnem.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában