Nyíregyháza

2020.12.15. 11:43

Századik születésnapját ünnepelte

Isten éltesse még sokáig Salga Miklós bácsit és minden nyíregyházi szépkorút!

Fotó: Diószegi Gábor archívuma

Sajnos a járványhelyzet miatt nincs lehetőség a 90, 95, 100 éves szépkorúak személyes köszöntésére. Az ünnepeltek Magyarország Kormánya, valamint Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata emléklapját postán kapják meg, vagy kérésükre hozzátartozójuk veszi át azokat. Így történt ezt a közelmúltban is Salga Miklós 100. születésnapján. Az okleveleket unokája, Diószegi Gábor vette át a Városházán, aki az alábbi bemutatkozást és a mellékelt fotókat is megküldte.

„Salga Miklós 1920. december 6-án született Nagykállóban. 1942-ben vonult be katonának, ahol a világháborúban tüzérként szolgált. 1944-ben szovjet hadifogságba esett, ahonnan csak 1948-ban térhetett haza. Cipészként dolgozott. Megnősült, egy lánya született, aki sajnos 2005-ben elhunyt. 1981-ben vonult nyugdíjba. Nyíregyházára 1987-ben költözött. Ma is aktív nyugdíjas életet él az 1. sz. Idősek Klubjában. 12 éve özvegy, egyedül él otthonában. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, azt válaszolta cinkos mosollyal: – Nem szabad meghalni. Nagyon várta ezt a napot, szeretett volna nagy ünnepséget, de a járvány csak a legszűkebb családba zárta az eseményt. Reménykedünk, hogy a járvány után tágabb körben is mulathatunk egy jót.”

Isten éltesse még sokáig Salga Miklós bácsit és minden nyíregyházi szépkorút!

- Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában