peca

2020.12.13. 09:33

Vigyázzunk egymásra a parton és a csónakban is!

Az országos szövetség a tájékoztatójában sok fontos részletre felhívja a figyelmet.

KM

Fotó: M. Magyar László

Egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot a horgászok körében az elmúlt napokban a csónakos horgászattal kapcsolatban, ugyanis egyesek szerint egy csónakban csak egy ember horgászhat.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a vírusjárvány második hulláma miatt kiadott egy eljárásrendi tájékoztatót, ami többek között ezt a kérdést is érinti.

Maszk és védőtávolság

A Mohosz arra kéri a horgászokat, hogy továbbra is tartsák be az aktuális veszélyhelyzeti, védelmi, járványügyi rendelkezéseket. Ha horgászni mennek, a tömegközlekedési eszközökön maszkot viseljenek, személygépkocsiban maszkviselés nélkül pedig csak az ugyanazon háztartásban élők utazzanak együtt. A horgászhelyeken a nem ugyanazon háztartásban élők a 3 méteres távolságot minden irányban tartsák meg egymástól, továbbá kerüljék a társas érintkezés formáit. Ha a horgászhelyen vannak közös használatú eszközök, székek, azokat használat előtt és után is egyénileg fertőtlenítsék. Szemetet ne hagyjanak maguk után, azokat gyűjtsék össze.

A közös háztartásban élő horgászok maszk nélkül, a nem közös háztartásban élő horgászok a 3 méteres védőtávolság betartásával maszk nélkül, a nem közös háztartásban élő horgászok az előírt 1,5 méteres védőtávolság betartásával maszkban egy csónakban együtt horgászhatnak. A közös háztartásban élők hárman, a nem közös háztartásban élők ketten lehetnek a vízi járműben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában