Helyi életstílus

2021.01.27. 16:45

„Nagyköveti” rangot kapott Berecz János

Ősz elején egészség- és sportnapot ­szerveznek Gávavencsellőn.

KM

Berecz János az oklevéllel

Forrás: Önkormányzat

 

Berecz János az oklevéllel
Fotó: Önkormányzat

A napokban kapta meg az emléklapot Berecz János, Gávavencsellő polgármestere, hogy hivatalosan is Mályvavirág-nagykövetté vált.

A Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért 2013 májusában alakult meg azzal a céllal, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik. Ma már a nőgyógyászati daganattal érintettek segítéséért is dolgoznak.

Magyarországon 2014-óta ők szervezik meg az Európai Méh­nyakrák Megelőzési Hetet és ennek hazai programsorozatát Mályvavirág-nagykövetekkel. Emellett sorra nyílnak a vidéki Mályvavirág Pontok az országban.

Segítenek a szervezetnek

– Az alapítvány része egy nemzetközi szervezetnek, amely ugyanezekért a célokért dolgozik – mondta lapunknak Berecz János. – Két évvel ezelőtt jelentkeztünk az alapítványnál, hogy szívesen segítünk a rendezvényeik lebonyolításában. Az aktivitásunkat azzal hálálták meg, hogy tavaly ősszel megkaptuk a vándorbotjukat, amit azóta is őrzünk. Ez azzal is jár, hogy ebben az évben egészen őszig mi vagyunk a magyarországi központ. A település most is segít az alapítványnak, de az igazi nagy rendezvény szeptember elején lesz, amikor a Tisza partján tartunk egy sport- és egészségnapot. Ekkor itt lesz nálunk egy szűrőbusz és orvosok tartanak előadásokat a szűrések fontosságáról. Nagyon reméljük, addigra már lecsendesül a járvány, és nem kell elhalasztani a programsorozatot – tett hozzá a településvezető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában