peca

2021.01.24. 11:30

Sütemény, fagylalt a Bodrog partján

Fájó szívvel búcsúztak, hiszen mindenki jól érezte magát, jókat beszélgettek.

MML

Forrás: Vass István Miklós Archívuma

Befagyott tavak és holtágak fogadják most a vízpartra kilátogató horgászt, aki így inkább otthon marad a meleg szobában, és szívesebben emlékezik vissza valamelyik tavalyi horgászatára.

A csukák után folyami harcsa

A Nyíregyházán élő Vass István Miklóst, a Mysticat Team Modern Harcsázás csapatának tagját kértük meg arra, hogy elevenítse fel olvasóinknak az egyik élményekben gazdag őszi horgászatát.

– Azon a hétvégén egy baráti pecát sikerült összehozni a Mysticat Team Modern Harcsázás csapatának tagjai számára. Közel egy hónapra volt szükség az előkészületekhez, a találkozó megszervezéséhez, hiszen a csapattársak az ország különböző pontjain – Budapesten, Szigetszentmiklóson, Tolcsván, Komlóskán, Taktaharkányban és Nyíregyházán – laknak – kezdett az élmények felidézésébe Vass István Miklós.

– Egy pénteki napon reggel találkoztunk a megbeszéltek szerint, sorra érkeztek a srácok a csónakszállító trélerekkel. Miután a teljes csapat összejött, folytattuk utunkat a Bodrog partján található horgásztanyára. Az a pénteki nap elég szeles időt hozott, de szerencsére a nap is előbújt a felhők mögül, a halak kapókedve is intenzív volt, így aztán többnyire pergetéssel múlattuk az időt. Több csuka is benézett hozzánk egy fotó erejéig különböző méretekben, a 30 centistől egészen a 80 centiméteres méretig.

– A horgászat után a parton folytatódott a program, hiszen az elmúlt napokban jómagamnak és több csapattársamnak is születésnapja volt, így előkerült egy finom Oreo ízesítésű torta is, valamint megajándékoztuk egymást apró figyelmességekkel. Kora délután ismét a csónakokba pattantunk és folytattuk a víz vallatását, s nem is eredménytelenül: több csuka ismét meg szeretett volna nézni bennünket közelebbről. Aztán eljött a nap fénypontja: sikerült a csónakba emelni egy gyönyörű, 10 kiló feletti folyami harcsát is, ami nem tudott a wobblernek ellenállni. Ettől jobb és szebb születésnapi ajándékot nem is kívánhatna magának az ember – folytatta Vass István Miklós.

– A parton maradt csapattársak a bogrács mellett tevékenykedtek, már szürkület volt, mire a babgulyás elkészült. Elégedetten summáztuk a finom ételt, de azért késő este még egy szalonnasütés is belefért a programba. Nagy beszélgetésekkel, sztorizgatásokkal telt az este.

Fájó szívvel búcsúztak

– Szombaton már korán reggel vízen volt a csapat, pergettek, kuttyogtattak a srácok, ismét voltak sikerélmények. Jelentkezett szép számmal csuka, sügér is, de sajnos süllő és balin nem akadt horogra, pedig többen arra áhítoztak. A parton sült a hús a tárcsán, egy közelben lakó jó ismerős, Norbi is kilátogatott hozzánk, s nem érkezett üres kézzel, süteményt és fagylaltot hozott a csapatnak, ami azért kuriózumnak számított, hogy a Bodrog partján horgászat közben, tölcsérből esszük a fagylaltot.

– Az esti órákban ismét nagy beszélgetések és viccelődések közepette telt az idő. Vasárnap a reggeli után nem maradt más hátra, mint a pakolás, a táborbontás, csónakok sólyázása és a fájó búcsú a barátoktól. Nehéz szívvel váltunk el, hiszen mindenki jól érezte magát, jókat beszélgettünk, finomakat ettünk, és még halakat is fogtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában